Министерство на икономиката е призвано да бъде партньор на бизнеса

...
Министерство на икономиката е призвано да бъде партньор на бизнеса
Коментари Харесай

Министерство на икономиката било призвано да бъде партньор на бизнеса

Министерство на стопанската система е призвано да бъде сътрудник на бизнеса и единствено общата работа в тим с него може да подсигурява синергия, тъй като размяната на една концепция от двете страни води до синхрон в общата политика. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на конференция на тематика „ Правителството и бизнесът в един тим “, проведена от Български конгрес на бизнес водачите. Във форума главно присъединяване взеха министър-председателят на Р България Бойко Борисов и заместител министър-председателят Томислав Дончев.

Министерство на стопанската система търси механизми, с цел да дава отговор на актуалните провокации, посочени от икономическите разбори, за пренасяне на бизнеса от Запад към Изток, като концентрира напъните си в постигането на резистентен стопански растеж към и над 4% % “, акцентира зам.-министър Лъчезар Борисов. По думите му България се откроява освен като мечтана капиталова среда, само че и положителните макроикономически индикатори като 6,4% растеж на показателя на индустриалното произвеждане в преработващата индустрия, както и свиването на безработицата до 6,5 % през септември, са показатели, които я дефинират като една от най-конкурентните капиталови дестинации в Югоизточна Европа с одобрен имидж и положителни условия за насърчаване на бизнес.

Зам.-министър Борисов подчертава върху направената Концепцията за Четвъртата индустриална гражданска война, която в партньорство с бизнеса ще прерасне в тактика и ще даде подтик в построяването на електронната търговия и дигитализацията на българската стопанска система. „ Адресирана от наша страна е и нападателната политика за понижаване на административната тежест, насърчаването на вложенията, възстановяване достъпа до финансиране на дребните и междинните компании, в това число посредством Българска банка за развиване “, акцентира той.

Според него най-хубавата оценка за подобряването на капиталовия климат се дава от самите вложители. „ От началото на годината досега по ЗНИ са сертифицирани 23 плана на обща стойност към 300 млн. лева Проектитe плануват разкриването на към 5000 работни места. 12 от плановете се реализират във високотехнологични производства и услуги “, сподели в умозаключение зам.-министър Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР