Министерствата на финансите и на външните работи на САЩ налагат

...
Министерствата на финансите и на външните работи на САЩ налагат
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции заради тежка корупция на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков

Министерствата на финансите и на външните работи на Съединени американски щати постановат наказания на трима български жители, защото са забъркани в сериозна корупционна активност в България, заяви американското държавно управление в сряда. Това са някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, пребиваващият в Дубай и упрекнат в България предприемач Васил Божков и някогашният зам.-директор на Държавната организация за механически интервенции и някогашен чиновник на ДАНС Илко Желязков.

Правителството на Съединени американски щати ще продължи да постанова съществени наказания на тези, които се занимават с корупция и ще продължи да пази световната финансова система от злоупотреби, оповестява министерството.

Блокират се активите и правото на благосъстоятелност на тримата уличени в корупция българи на територията на Съединени американски щати.Забранява се на жители на Съединени американски щати и непрекъснато пребиваващи там да правят парични преводи към тримата, както и да им изпращат артикули и правят услуги.

Публичното обявяване на глобите е част от световната стратегия за наказания по закона " Магнитски ", ориентиран против " причинителите на тежки нарушавания на човешките права и корупция в целия свят ".

" Днешното обществено оповестяване на наказания съставлява най-широкообхватното деяние на световния закон " Магнитски ", подхванато за един ден в историята на програмата, ориентирано против 65 физически и юридически лица за техните обилни корупционни дейности в България ", показва американското държавно управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР