Министерският съвет учреди безсрочно ограничено вещно право върху 35.22 линейни

...
Министерският съвет учреди безсрочно ограничено вещно право върху 35.22 линейни
Коментари Харесай

Променят статута на редица имоти

Министерският съвет учреди безсрочно лимитирано вещно право върху 35.22 линейни метри поземлени парцели, обществена държавна благосъстоятелност, в село Дамяница, община Сандански. Терените се намират в землището на селото. Сервитутът се учредява за създаване на планово трасе на тръбопровод, канал за отпадни води и кабел 20 KV. Съгласно Закона за държавната благосъстоятелност, лимитирани вещни права могат да се учредяват, когато това е належащо за създаване на линейни обекти на техническата инфраструктура или когато друго техническо решение е очевидно стопански нецелесъобразно.

Съгласно друго държавно решение, ще бъде продадена обособена част от лечебно заведение - неподвижен парцел, благосъстоятелност на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Александровска “ ЕАД. Болницата комерсиално сдружение със 100 на 100 държавно присъединяване в капитала, като правата на страната в него се упражняват от министъра на опазването на здравето. Обособената част от лечебното заведение съставлява аграрен парцел, находящ се в гр. София, регион Витоша, ул. „ Лунна папрат “ № 22 с повърхност 2010 кв. м., ведно с издигнатата в парцела двуетажна постройка със застроена повърхност от 214 кв. м. Имотът е с отпаднала нужда за лечебното заведение и генерира единствено разноски. Паричният запас, получен от продажбата на парцела, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява за вложения, директно свързани с предмета му на активност и/или за угаждане ползите на кредиторите.

Министерският съвет утвърди също продажбата на търг на парцели, благосъстоятелност на „ Агенция дипломатически парцели в страната “ ЕООД в градовете София, Варна и Бургас. В София ще бъдат продадени шест жилището в ж.к. „ Лагера “, един апартамент в ж.к. „ Лозенец “ и две двуетажни здания на улиците „ Саша Попов “ и „ Панорамен път “, два жилището в Бургас в ж.к. „ Лазур “ и на ул. „ Цар Симеон I “, както и един апартамент във Варна на ул. „ Хан Крум “. Предложените за продажба парцели са с отпаднала нужда за сдружението и вложенията в тях са стопански неоправдани. В резултат от продажбите на парцелите ще се понижат настоящите разноски на „ АДИС “ ЕООД, а получените средства ще се употребяват за бъдещи вложения в построяването на нови здания, отговарящи на актуалните условия за офиси и жилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР