Министерският съвет ще одобри на редовното си заседание проект на

...
Министерският съвет ще одобри на редовното си заседание проект на
Коментари Харесай

МС одобрява договор за изграждане на предприятие за производство на военна техника

Министерският съвет ще утвърди на постоянното си съвещание план на контракт сред държавното управление на България и Община Бургас за финансиране изгарждането на детайли на техническата инфраструктура – обществена общинска благосъстоятелност, и план на контракт сред държавното управление и „ Интернешънъл Арморд Груп БГ “ ЕООД за осъществяване на капиталов план „ Изграждане на дружество за брониране и произвеждане на военна техника “ в Бургас, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Кабинетът ще прегледа и Проект на решение за анулиране на решение №754 на Министерски съвет от 2014 година за установяване състава на Централната комисия по нравственос към Министерски съвет, импортиран от министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е внесъл за разглеждане Проект на разпореждане за изменение и допълнение на разпореждане №64 на Министерски съвет от 2016 година за изискванията и реда за одобряване на броя на одобряваните за образование студенти и докторанти в държавните висши учебни заведения и за приемане на лист на предпочитаните професионални посоки и на лист на предпазените специалности.

Правителството следва да позволи прекосяването на транспортен съд на Румъния през морските пространства на България и посещаване на пристанище за публичен превоз – Бургас, на 18 август 2023 година, а също и влизането и пребиваването на научноизследователски транспортен съд Маре Нигрум на Румъния в българските морски пространства за времето от 1 до 20 септември т.г.

Министерски съвет ще утвърди и план на контракт сред държавното управление на България и Община Асеновград за финансиране и създаване на детайли на техническата инфраструктура – обществена общинска благосъстоятелност, и план на контракт сред държавното управление и „ Амер Спортс България “ ЕООД за осъществяване на капиталов план „ Завод за произвеждане на ски “ в Асеновград.

Министърът на правораздаването Атанас Славов е внесъл за разглеждане Проект на решение за погашение на компенсациите по решенията на Европейския съд по правата на индивида по делата „ А и други против България “, „ ОССО против България “, „ Кукувица против България “ и „ Симонова против България “.

Кабинетът следва да одобри и Проект на решение за предложение до Народното събрание за одобрение на Конвенцията за интернационалната организация за морските средства за навигация. А също по този начин и да утвърди промени в съглашението за даване на доброволна целева вноска сред Министерство на вътрешните работи и УНИЦЕФ за реализиране на план „ Включване на най-уязвимите деца и подрастващи отвън учебно заведение в достъпа до качествено обучение в Грузия “, импортиран от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Правителството ще разиска и Проект на решение за предложение до Народно събрание за одобрение на съглашението за присъединяване в справочник, съдържащ данни за контакт с националните центрове за приемане на незабавни повиквания (psap-dir) сред Министерство на вътрешните работи, представлявано от Дирекция „ Национална система 112 “, която е избраният център за приемане на незабавни повиквания за Р България и Европейския информационен офис, подписано на 7 април 2020 година в София и на 22 юли 2020 година в Копенхаген.

Министерски съвет ще утвърди и Проект на протокол за изменение на спогодбата сред държавното управление на България и държавното управление на Армения за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари, подписана на 28 октомври 2019 година в Ереван.

Кабинетът следва да предложи на президента Румен Радев да издаде два указа – за награждаване на Рахамин Шекердийски с Орден „ Стара Планина “, без лента, първа степен без мечове, и за освобождение от служба и от военна работа на офицер от Висшия команден състав. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР