Министерският съвет създава Междуведомствена работна група, която до 31 март

...
Министерският съвет създава Междуведомствена работна група, която до 31 март
Коментари Харесай

Демерджиев за бомбените заплахи: Говоря за хакери, не съм замесвал руската държава

Министерският съвет основава Междуведомствена работна група, която до 31 март би трябвало да създаде процедура за реагиране при опасност за потребление на неподготвено взривно устройство в обекти от сериозната инфраструктура. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев след съвещанието на Министерски съвет. Същата група до 31 май ще актуализира Националния проект за противопоставяне на тероризма.

Първото съвещание ще е още през днешния ден, от 14:00 ч. Групата включва 36 души от всички служби за сигурност и всички заинтригувани ведомства. Заповедта на премиера разрешава към групата да се притеглят още представители на заинтригувани ведомства и експерти в тази сфера.

Във връзка с изборите Министерство на вътрешните работи ще поеме защитата на всички секции още от събота и до края на изборния развой, напомни вътрешният министър.

„ Дори и да постъпят сигнали в изборния ден, няма да има по какъв начин да са сложени взривни устройства ”, твърди Демерджиев.

„ Ще правим физическа инспекция на всяка секция още в събота. Апелирам хората умерено да упражнят правото си на глас ”, сподели Демерджиев.

Той обясни и за следствието на бомбените закани от последните дни.

„ Не съм замесвал Руската страна, приказваме за хакери и за тяхната връзка вероятно с една или друга страна. Пълна информация може да се даде щом завърши следствието. Не съм визирал Руската страна ”, сподели вътрешният министър, представен от

„ Разследването е доста напреднало по тези закани. Мисля, че скоро ще имаме безапелационен отговор от кое място идват тези закани. До часове може да имаме цялостна информация.

Работи се на териториите на няколко страни. Когато има изясненост, ще бъде изнесено пред медиите ”, сподели Демерджиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР