Министерският съвет приведе няколко подзаконови нормативни актове в съответствие с

...
Министерският съвет приведе няколко подзаконови нормативни актове в съответствие с
Коментари Харесай

Заради измененията във Валутния закон правителството прие промени в подзаконови нормативни актове

Министерският съвет приведе няколко подзаконови нормативни актове в сходство с влезлия в действие на 10 февруари 2019 година Закон за изменение и допълнение на Валутния закон, който урежда нов ред за даването на услугата за издаване на удостоверения на лицата, които правят действия с благородни метали и скъпоценни камъни и произведения.
Направени са промени в устройствените правилници на Министерството на финансите и Министерството на стопанската система, в Наредбата за изискванията и реда за регистриране в регистъра и за условията към активността на лицата, които реализират активност по извличане, преправяне и покупко-продажби с благородни метали и скъпоценни камъни и произведения със и от тях по занимание, призната с Постановление на Министерски съвет № 181 от 2004 година (Наредбата), и в Тарифа № 12 за таксите, които се събират в системата на Министерството на финансите по Закона за държавните такси, утвърдена с Постановление на Министерски съвет № 55 от 1993 година (Тарифата).
Измененията в устройствените правилници са свързани с смяна на функционалностите на двете министерства и прекачване на експертни длъжности, нужни за осъществяване на активността по регистрация, от Министерството на финансите в Министерството на стопанската система.
Промените в Наредбата плануват прехвърлянето на регистрацията,
административното контролиране и контрола на лицата, които правят активност с благородни метали и скъпоценни камъни и произведения от тях, от Министерството на финансите в Министерството на стопанската система. Отменени са и наредбите, отнасящи се до издаване на удостоверение за импорт и документи за експорт по Сертификационната скица на Кимбърлийския развой (ССКП) за интернационална търговия с необработени диаманти за отразяване на излизането през 2016 година на България от листата на органите на Европейския съюз за задачите на ССКП за интернационална търговия с необработени диаманти.
В Тарифата се анулират такси, свързани с издаването на удостоверения от Министерството на финансите на лицата, които правят активност е благородни метали и скъпоценни камъни и произведения с от тях по занимание.
Постановлението съдържа и разпореждания, с които се актуализират функционалности на административни звена и се обезпечават 2 спомагателни щатни бройки на дирекция „ Регулация на финансовите пазари “ в Министерството на финансите посредством вътрешни обезщетени промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР