Министерският съвет прие решение за определяне на Специализирана болница за

...
Министерският съвет прие решение за определяне на Специализирана болница за
Коментари Харесай

МС определи СБАЛАГ „Селена“ за университетска болница

Министерският съвет одобри решение за установяване на Специализирана болница за интензивно лекуване по акушерство и гинекология „ Селена “ ЕООД, гр. Пловдив за университетска болница, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

Съгласно Закона за лечебните заведения университетските лечебни заведения са многопрофилни или профилирани и в тях се реализират действия по направленията: клинично образование на студенти и докторанти по медицина и/или дентална медицина и/или фармация; клинично образование на студенти по специалности от професионално направление „ Здравни грижи “; следдипломно образование на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, експерти по здравни грижи.

Министерският съвет, по предложение на министъра на опазването на здравето, дефинира кои лечебни заведения или техни клиники/отделения получават правата на академични болници/клиники или отделения за периода на одобрението/ акредитационната оценка. Предложението на министъра на опазването на здравето се прави въз основа на стимулирано искане от съответния ректор на висшето учебно заведение, в съгласие с ръководителя на лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР