Министерският съвет прие Решение за одобряване на проектите на програми

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на проектите на програми
Коментари Харесай

Одобрени са проектите на програми по Инструмента за финансова подкрепа за управлението на границите и визовата политика, фонд „Вътрешна сигурност“ и фонд „Убежище, миграция и интеграция“за периода 2021-2027 г.

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на плановете на стратегии на Република България по Инструмента за финансова поддръжка за ръководството на границите и визовата политика, фонд „ Вътрешна сигурност “ и фонд „ Убежище, миграция и интеграция “ за интервала 2021-2027 година и представянето им пред Европейската комисия.

С Решение на Министерския съвет № 196 от 11 април 2019 година Министерството на вътрешните работи е несъмнено за водещо ведомство за създаване на стратегиите на България по фонд „ Вътрешна сигурност “, Инструмента за финансова поддръжка за ръководството на границите и визовата политика и фонд „ Убежище, миграция и интеграция “ за интервала 2021-2027 година

Одобряването на стратегиите по посочените фондове и инструмент на Европейския съюз ще разреши обезпечаването на финансиране в размер на близо 500 милиона лв. за осъществяване на политиките на национално равнище в региона на граничния надзор и наблюдаване, противодействието и битката с проведената и тежката престъпност, опазването на публичния ред и сигурност и убежището и миграцията.

С Решението на Министерския съвет се дава опция на Ръководителя на Управляващия орган да внесе плановете на стратегии в Европейската комисия и да организира договарянията до окончателното им одобрение от Европейската комисия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР