Министерският съвет прие решение за одобряване на помощ на кандидатите

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на помощ на кандидатите
Коментари Харесай

Кабинетът дава още над 3 млн. лв. на хотелите за украинските бежанци

Министерският съвет одобри решение за одобрение на помощ на претендентите по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България, призната с държавно решение през 2022 година Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет, съобщи Факти.бг.

Плащанията са верифицирани след цялостно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни интервали по Програмата от 01 юни 2022 година до 31 март 2023 година, осъществено въз основа на работата на образуваната Междуведомствена работна група от специалисти от Министерството на туризма и от ведомствата, които дават информация за разселени лица от Украйна по длъжностен път. Това са Главна дирекция „ Гранична полиция “ и Дирекция,,Миграция “ при Министерство на вътрешните работи, Държавна организация за бежанците (ДАБ), Национална организация по приходите, и подадените заявления за изхранване от законните представители на лицата, извършващи активност в обектите посредством Системата за несъмнено електронно връчване.

Преизчисленията са осъществени след параленост за сходство на данните за настанените в обектите за настаняване и заслон разселени лица от Украйна, предоставени от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) и декларирани в Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ), с настоящи и консолидирани данни, предоставени от Главна дирекция „ Гранична полиция “ и Дирекция „ Миграция “ при Министерство на вътрешните работи, Държавна организация за бежанците, Национална организация по приходите.

След осъществяване на спомагателни инспекции по предоставените от ДАБ и от Групово дело „ Гранична полиция “ настоящи данни са открити лица с краткотрайна протекция, които са напускали рамките на страната през времето на прилагане на Програмата, осъществени са и корекции във връзка със забавени от обектите регистрации в ЕСТИ и следващи регистрации в други обекти и подадените заявления за изхранване от законните представители на лицата, извършващи активност в обектите посредством Системата за несъмнено електронно връчване.

Предвид това платените средства за интервалите на престой отвън страната и за забавените или отчасти припокриващи се регистрации в ЕСТИ се приспадат от дължимите суми по актуалното заплащане. След осъществените приспадания е утвърдена помощ в общ размер на размер на 3 037 651, 80 лв. с Данък добавена стойност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР