Министерският съвет прие решение за бюджетната процедура за 2020 г.

...
Министерският съвет прие решение за бюджетната процедура за 2020 г.
Коментари Харесай

Кабинетът одобри бюджетната процедура за 2020 г.

Министерският съвет одобри решение за бюджетната процедура за 2020 година в периода, избран от Закона за обществените финанси.

Така се основава нужната организация и съгласуваност сред обособените разпоредители с бюджет в процеса на бюджетно обмисляне и сформиране на средносрочната бюджетна прогноза за интервала 2020-2022 година и на плана на държавния бюджет за 2020 година.

В решението са включени стадиите, периодите, разпределението на отговорностите и условията към разпоредителите с бюджет по съставянето на средносрочната бюджетна прогноза за интервала 2020-2022 година и на плана на държавния бюджет за 2020 година.

Ново за бюджетната процедура за 2020 година е разширението на обсега на бюджетните организации, които ползват програмен формат на бюджет. Освен министерствата и държавните организации, програмен формат на бюджет за 2020 година ще ползват и останалите първостепенни разпоредители с бюджет, чиито бюджети са част от държавния бюджет , като се изключи бюджетите на правосъдната власт и на Сметната палата.

Бюджетната процедура е съобразена със периодите по използването на механизмите и ограниченията, заложени в главните стадии на Европейския учебен срок за съгласуваност на икономическите политики през 2019 година

Целта е съгласуваност и ръководство на икономическите политики в Европейския съюз , както и подсилване на икономическото ръководство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР