Министерският съвет прие проект на постановление, с което по бюджета

...
Министерският съвет прие проект на постановление, с което по бюджета
Коментари Харесай

С близо 6,4 млн. лв. ще бъде реконструиран първи етап от източен водопроводен клон за община Севлиево

Министерският съвет одобри план на разпореждане, с което по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството се дават близо 6,4 млн. лева за финансиране на първия стадий от реконструкцията на източния водопроводен клон за община Севлиево.

Предстои средствата да бъдат предоставени на локалната администрация посредством сключване на съглашение с министерството. Това заяви след постоянното държавно съвещание през днешния ден министър Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно на среща с кмета на общината Иван Иванов, представена от министерството.

Съоръжението от пречиствателна станция за питейни води " Стоките " е мощно амортизирано и по него постоянно пораждат повреди. Определените от локалната администрация предпочитани сектори, включени в първи стадий от плана, съставляват най-проблемната част от водопровода с най-големи загуби на вода.

Министърът е подчертала, че това е значим за жителите на Севлиево план, с който ще се даде опция за възстановяване на водоснабдяването и спестяването на воден запас, който изтича от амортизирания етернитов тръбопровод, строен през 1962 година

За нас е значимо да понижим загубите, тъй че оскъдният запас, който имаме за питейно водоснабдяване на обитаемоте места, да бъде пестен и употребен рационално, е допълнила Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно.

Кметът на Севлиево е обяснил, че през последните съвсем 10 години са направени планове за двата етернитови довеждащи водопровода с обща дължина към 50 км, които минават по комплицирани терени през територията на три общини и са със загуби над 85 на 100. Отпуснатите през днешния ден средства от Министерски съвет ще се влагат в осъществяването на първия стадий, при който ще се реконструират най-силно амортизираните два сектора от източния клон. Той доставя обитаеми места в три общини - Габрово, Севлиево и Дряново.

Кметът е напомнил, че през 2017 година и 2018 година от държавното управление са били отпуснати над 7,2 млн. лева за построяването на 10-километров тръбопровод. Това даде резултат и макар понижените водни количества в Севлиево няма въведен воден режим, какъвто е имало през предходни години, е добавил той. Това е следващата стъпка, с която държавното управление подкрепя реконструкцията и рехабилитацията на водопроводната мрежа.

С нея се цели подобряването на водоснабдяването за хората от общината, е споделила районният министър и е допълнила, че продължава работата по решаването на казуса в Севлиево и Габрово. Община Севлиево приготвя втори стадий за реорганизация на водопровода. Община Габрово също е в развой на разработване на план за финансиране на водоснабдяването на обитаеми места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР