Министерският съвет прие Постановление за изменение на ПМС № 45

...
Министерският съвет прие Постановление за изменение на ПМС № 45
Коментари Харесай

МС прие решение за преобразуване на държавни културни институти

Министерският съвет одобри Постановление за изменение на Постановление на Министерски съвет № 45 от 2014 година за превръщане на държавни културни институти и основаване на Родопски трагичен спектакъл " Николай Хайтов " . Това оповестиха от държавната пресслужба.

Правителството разясни, че задачата на препоръчаните промени е да се в профил несъответствието сред наименованието на " Театрално-музикален център " - Разград и неговия предмет на активност.

С плана на разпореждане също по този начин се предлага наименованието на държавния културен институт да бъде променено от " Театрално-музикален център " -Разград в " Театралномузикален и филхармоничен център - Разград ".

Театрално-музикален център - гр. Разград е държавен културен институт, юридическо лице на бюджетна прехрана , който според член 5, алинея 2 от Закона за протекция и развиване на културата се финансира със средства от бюджета на Министерство на културата.

Промяната в наименованието ще отрази в цялостна степен контури предмет на активност в член 3, алинея 2 от Постановление на Министерски съвет № 45 от 2014 година за превръщане на държавни културни институти и основаване на Родопски трагичен спектакъл " Николай Хайтов ". Във връзка с горното се предлага и изменение в член 1, т. 40 от Постановление № 263 на Министерския съвет от 2021 година за установяване на второстепенните разпоредители с бюджет по бюджета на Министерството на културата, допълват от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР