Министерският съвет прие План за действие при извънредна ситуация вследствие

...
Министерският съвет прие План за действие при извънредна ситуация вследствие
Коментари Харесай

България има нов план при евентуален миграционен натиск по границата с Гърция

Министерският съвет одобри План за деяние при изключителна обстановка в резултат на повишен миграционен напън по границата на Република България с Република Гърция.
Документът е направен въз основата на разбор на образуваната със заповед на министър-председателя на Република България междуведомствена група, обвързван с миграционния поток по българо-гръцката граница и обзор на до момента настоящия План. Отчетена е нуждата от отпадане на някои от заложените до този миг ограничения. Същевременно е набелязан и пакет от действия на държавните институции, ангажирани директно с този развой, осъществяването на които ще бъдат координирани от Националния действен щаб под управлението на вътрешния министър.
Основната цел на утвърждения нов План за деяние при изключителна обстановка в резултат на повишен миграционен напън по границата на Република България с Република Гърция е основаване на оптимална организация, съгласуваност и взаимоотношение за съответен отговор на България при положение на пораждане на изключителна обстановка в резултат на повишен миграционен напън. В документа са написани съответните задания и отговорности на ангажираните ведомства, както и дейности, които те следва да подхващат при положение на сходна обстановка - в началото реагиране, увеличаване на граничното наблюдаване и защита на държавната граница, увеличение на потенциала на работа с мигрантите, здравно обслужване. От институциите са направени и точни планове за нужните сили и средства за в началото реагиране, както и за увеличение на качествата за осъществяване на дилемите.
Приемането на новия План за деяние при изключителна обстановка в резултат на повишен миграционен напън по границата ни с Република Гърция на процедура анулира до момента настоящия План, признат от Министерския съвет на 23 март 2016 година
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР