Министерският съвет предостави на политическа партия Национален фронт за спасение

...
Министерският съвет предостави на политическа партия Национален фронт за спасение
Коментари Харесай

НФСБ на Валери Симеонов се нанася в партийната централа на ул. Раковски 134

Министерският съвет даде на политическа партия „ Национален фронт за избавление на България “ чартърен част от парцел – частна държавна благосъстоятелност, за административните потребности на централното й управление. Това са третият и четвъртият етажи на постройката на ул. „ Георги С. Раковски “ №134 в София. С решението се извършва наредба на Закона за политическите партии.

Правителството даде на Висшия правосъден съвет правото на ръководство върху парцела на бул. „ Александър Стамболийски “ №82 в София. Теренът от 8 дка и издигнатата в него постройка са с отпаднала нужда за болница „ Лозенец “. Те ще бъдат употребявани за потребностите на профилираните органи на правосъдната власт – съд и прокуратура.

Министерският съвет даде безплатно на Медицинския университет в София правото на ръководство върху парцел с повърхност 16,7 дка в столичния регион „ Триадица “. Това е базата, употребена от факултета по дентална медицина, която все още е с предоставени права за ръководство на Министерството на здравеопазването. Решението ще разреши по-доброто стопанисване на постройките и прилежащите терени.

На Националната организация за приходите беше предоставена част от постройката на ул. „ Аксаков “ №31 в София, употребена до момента от Българската организация за вложения. Агенцията получава етаж от постройката на ул. „ Врабча “ 23, в която се обитаваше администрация на Национална агенция за приходите. Размяната се прави за оптимизация на и възстановяване на обслужването на жителите. Така приходната администрация ще бъде съсредоточена във функционално свързани здания на ул. „ Аксаков “ - №№21, 29 и 31.

Правителството промени от обществена в частна държавна благосъстоятелност статута на здания, ситуирани в част от употребен от Професионалната гимназия по стопанско ръководство, администрация и услуги „ Атанас Буров “ в Силистра. Те са рискови и негодни за прилагане. Премахването им ще разреши осъществяването на план „ Обновяване и рационализация на районната просветителна инфраструктура посредством възстановяване на материално-техническата база “ по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

С друго решение беше изменен от обществена в частна държавна благосъстоятелност статутът на ветеринарна амбулатория в Арчар, община Димово. Това ще разреши осъществяването на разпоредителна договорка от страна на Министерството на земеделието, храните и горите, за което парцелът е с отпаднала нужда.

Корекция беше направена в решение на Министерски съвет от т. година за безплатно даване на парцели – обществена държавна благосъстоятелност, на Национална агенция за приходите за потребностите на офиса в Перник на Агенцията. С нея се отстранява позволена техническа неточност.

Правителството учреди безсрочно право на градеж в аграрен парцел от 500 кв. м в землището на с. Яворница, община Петрич. Теренът, който попада в горска територия, е нужен за създаване на дирек за телекомуникационно съоръжение и уреди за техническата инфраструктура към него. Телекомуникационното сдружение, в чиято изгода е учреденото право на градеж, ще заплати нормативно избраните такси и разноски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР