Министерският съвет предлага на Президента на Република България да удостои

...
Министерският съвет предлага на Президента на Република България да удостои
Коментари Харесай

Предлагат проф. Владко Панайотов от ДПС за орден

Министерският съвет предлага на Президента на Република България да удостои проф. Владко Панайотов с медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ – огърлие, за неговите изключителни заслуги в региона на науката и образованието и одобряване престижа на страната ни по света.

Номинацията е направена от предприемчив комитет, формиран от видни учени и дейци на културата отпред с акад. Антон Дончев.

Професорът бе евродепутат от Движение за права и свободи до 2014 година

Той има над 180 изявления у нас и в чужбина, 15 книги, монографии и учебници и над 35 патента. Член е на разнообразни организации като Съюза на учените в България, Съюза на химиците в България, Висшата атестационна комисия, Световния конгрес по обогатяване, Балканската минна академия и други През 2010 година е определен за член на научния ръб на Световния конгрес по преправка на потребните изкопаеми, което се случва за пръв път в историята на българската минна просвета. В същия интервал проф. Панайотов е определен за член на Международната академия по околна среда към Организация на обединените нации и изиграва голяма роля за приемането на България в Европейската атомна асоциация като постоянен член. Носител е на званието „ Изобретател на годината “ за патенти в региона на опазването на околната среда, както и на медал „ Стара планина “ – първа степен. През 2013 година е почетен с премията „ Евродепутат на годината в региона на околната среда “.

За награждаване с медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ – първа степен, ще бъде препоръчан доцент Тодор Тодоров за неговия огромен принос за одобряване и развиване на българската просветителна система и по случай 90-ата му годишнина. Предложението е инициирано от Съюза на българските учители.

Приносът на доцент Тодоров за развиването на просветителната система е забележителен в разнообразни области, като използване на достиженията на педагогическите науки в образованието, внедряване в българската просветителна система на положителни просветителни практики по света, създаване на справедливи критерии за качество на образованието, основаване на методика и система за създаване на държавни просветителни условия и други Под негово управление у нас са построени езиковите, математическите и професионалните учебни заведения.

Доц. Тодоров е дълготраен чиновник в МОН, като е бил и заместник-министър, и академични учител. Има над 120 изявления у нас и в чужбина, свързани със наличието и системите за образование и ръководство на образованието. Присъдено му е званието „ Заслужил преподавател “ и е награден с медал „ Народна република България “ – ІІ степен. И до през днешния ден интензивно работи и подкрепя реализирането на разнообразни просветителни планове.

За почитане с медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ – първа степен, ще бъде препоръчана и проф. Анна Недялкова, за нейния важен принос в развиването на българското обучение и просвета и във връзка 70-ата й годишнина .

Предложението е инициирано от Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, измежду чиито учредители е проф. Недялкова. Под нейното директно управление е сертифицирана системата за ръководство на качеството на ВСУ по интернационалните стандарти ISO 9001:2000, ISO 9001:2008, ISO 9001:2015, сполучливо е въведена Европейската система за трансфер на заеми и университетът е почетен от Европейската комисия HR Excellence in Research Logo – лого, удостоверяващо използването на правилата, залегнали в Хартата на европейските учени и Кодекса за наемане на откриватели. Тя става първият български ректор, определен за член на Клуба на ректорите на Европа в Оксфорд през 2006 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР