Министерският съвет осигури малко над 776 млн. лв. за поддръжката

...
Министерският съвет осигури малко над 776 млн. лв. за поддръжката
Коментари Харесай

Осигурени са малко над 776 млн. лв. за поддръжката и изграждането на нови пътища в страната

Министерският съвет обезпечи малко над 776 млн. лева за поддръжката и построяването на нови пътища в България. Новината заяви министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков след съвещание на държавното управление.

„ За зимното разчистване за месеците януари и февруари са обезпечени съвсем 158 млн. лева, плюс още към 150 млн. лева за огромните и значими инфраструктурни обекти в страната “, заяви още министърът.

Осигурени са средства и за към този момент приключеното строителство и прелюдия в употреба сектор от автомагистрала „ Хемус “ сред Белокопитово и Буховци. Осигурени са пари за един от лотовете на пътя Видин – Ботевград. Там се чака в границите на 3 месеца да бъде въведен в употреба и да бъде пуснат сектор от към 7 километра. С част от сумата ще се финансира укрепването на свлачище при тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “, като задачата е придвижването в сектора да бъде пуснато в посока от Гърция към София до 3 месеца. Част от средствата са за строителни работи на сектора Калотина – Драгоман на автомагистрала „ Европа “, който следва да бъде пуснат в употреба.

Държавата обезпечава средства при започване на годината, с цел да не се губи движение на строителството и тези инфраструктурни обекти да бъдат приключени, акцентира Иван Шишков.

Министърът изясни, че с 438 млн. лева ще бъдат платени отговорности за поправки на пътища, възлагани в интервала 2020 – началото на 2021 година, за които не са били обезпечени нужните средства и това сътвори напрежение сред страната и пътния бранш. Това ще бъде направено единствено за ремонтите, за които е открито, че са настоящи, тъй като въпросът с главните поправки е останал за решение в Народното събрание. „ Народното събрание не пожела да откри метод, с който да регламентира осъщественото нелегално строителство, с което нанесе сериозна вреда върху строителния отрасъл “, сподели арх. Шишков.

Това е извънредно значимо решение за финансиране на бранша, с цел да може в границите на няколко месеца да има значително развиване на част от магистралната инфраструктура в България, акцентира районният министър.

*Източник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР