Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата

...
Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата
Коментари Харесай

България, Сърбия, Гърция и Румъния създават комитет за Евро 2028 и Мондиал 2030

Министерският съвет утвърди план на Меморандум за съгласие сред държавните управления на България, Сърбия, Гърция и Румъния за основаване на Инициативен учредителен комитет за подаване на взаимни кандидатури за семейства на Европейското състезание по футбол на УЕФА през 2028 година и на Световното състезание по футбол на ФИФА през 2030 година, оповестяват от пресслужбата на кабинета.
 Футболните федерации на България, Сърбия, Румъния и Гърция с нова работна среща
Футболните федерации на България, Сърбия, Румъния и Гърция с нова работна среща

Събитието ще се организира в Белград

Инициативният учредителен комитет ще се състои от четирима представители на всяка от страните. Освен министрите, отговарящи за спорта или техните представители, като членове той ще включва по едно публично лице от всяка от страните и двама представители от националните футболни асоциации. Членовете на Инициативния учредителен комитет се предлагат от участващите страни при подписването на Меморандума за съгласие, допълват от Министерски съвет.

Инициативният учредителен комитет се ангажира с предварителната подготовка, обвързвана с подаването на взаимните кандидатури за домакинство на Европейското състезание по футбол на УЕФА през 2028 година и на Световното състезание по футбол на ФИФА през 2030 година, приключва известието.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР