Министерският съвет одобри едностранна декларация по дело, заведено пред Европейския

...
Министерският съвет одобри едностранна декларация по дело, заведено пред Европейския
Коментари Харесай

България плаща 3500 евро обезщетение на ЕСПЧ заради автомобил, задържан от прокуратурата

Министерският съвет утвърди едностранна декларация по дело, заведено пред Европейския съд по правата на индивида, информират от държавната пресслужба.

Жалбоподателят,,,Тимотей Мотърс " ЕООД е комерсиално сдружение, което през 2015 година е сключило контракт за продажба на погашение за лек автомобил. Няколко месеца по-късно купувачът е хванат да транспортира незаконни имигранти. Той подписва съглашение с прокуратурата, а процесният автомобил е лишен в интерес на страната.

Дружеството жалбоподател показва, че е нарушено правото му на спокойно прилагане на притежанията заради отнемането на автомобила, на който то е притежател, в наказателно произвеждане, по което не е било страна и в което не е имало опция да взе участие. Освен това сдружението не е имало и дейно вътрешноправно средство за отбрана по горните недоволства.

Вземайки поради практиката на Европейски съд по правата на човека по делото Ṻnsped Paket Servisi San. ve tic. А.Ṣ. против България (жалба № 3503/08), установяващо нарушаване по член 1 от Протокол № 1 към Конвенцията за отбрана правата на правата на индивида по подобен проблем, както и Решение № 12/2021 година на Конституционния съд, българското държавно управление утвърди едностранна декларация на съображение член 3 7 от Конвенцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР