Министерският съвет одобри доклада с резултатите от заседанието на Съвет

...
Министерският съвет одобри доклада с резултатите от заседанието на Съвет
Коментари Харесай

Правителството одобри резултатите от заседанието на Съвет „Общи въпроси“ през май 2022 г.

Министерският съвет утвърди отчета с резултатите от съвещанието на Съвет „ Общи въпроси“, което се организира на 23 май 2022 година в Брюксел.

България бе показана от заместник-министъра на външните работи Васил Георгиев.

Съветът организира полемика в подготовка на изключителното съвещание на Европейския съвет на 30-31 май 2022 година, въз основа на план на изводи по тематиките Украйна, енергетика, продоволствена сигурност и защита.

Министрите организираха продан на отзиви и по плана на дневен ред за съвещанието на Европейския съвет на 23-24 юни 2022 година, включващ тематиките Украйна, стопански въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа и по-широка Европа.

Министрите организираха първа полемика по отношение на резултатите и последващите дейности след завършилата на 9 май 2022 година Конференция за бъдещето на Европа. Държавите – членки на Европейски Съюз поддържаха препоръчаната от Председателството на Съвета на Европейски Съюз методология по предложенията на Конференцията. Съветът организира чуване по процедурата по член 7, алинея 1 от Договор за Европейския съюз в региона на съблюдаване на полезностите на Съюза.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР