Министерският съвет одобри днес проект на Закон за несъстоятелност на

...
Министерският съвет одобри днес проект на Закон за несъстоятелност на
Коментари Харесай

Служебното правителство прие проект на Закон за личния фалит

Министерският съвет утвърди през днешния ден план на Закон за неплатежоспособност на физическите лица. Действащото законодателство не позволява физически лица, които са в несъстоятелност, да бъдат оповестени в неплатежоспособност.

В сегашния план е уредена опцията за погасяване на отговорностите на добросъвестния дебитор след приключване на 3-годишен период от одобрение на проекта за погасяване или разказа на имуществото му, в случай че той е заплатил разноските и е удовлетворил най-малко отчасти вземанията на кредиторите. Ако добросъвестният дебитор няма секвестируемо имущество, погасяването на отговорностите може да настъпи след приключване на 10-годишен период.

 

Основанията за погасяване на отговорностите се откриват от съда. В рамките на производството съдът има право да дефинира месечна прехрана, не по-малка от минималната заплата на длъжника. Проектът планува и определена несеквестируемост на имуществото му. 

В производството се заплащат единствено елементарни такси, а останалите разходи са дължими в планувани от закона случаи.

 

  Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР