Министерският съвет не е разпореждал проверка на бомбоубежища, съобщиха от

...
Министерският съвет не е разпореждал проверка на бомбоубежища, съобщиха от
Коментари Харесай

Министерски съвет не е разпореждал проверка на бомбоубежища


Министерският съвет не е разпореждал инспекция на бомбоубежища, оповестиха от пресслужбата във връзка изявления, в които се твърдеше, че министър председателят Бойко Борисов е наредил такава.

Тече рутинна инспекция по документи на три администрации - на Софийска област, на община Самоков и община Ботевград. С нея се ревизират проектите за отбранително-мобилизационна подготовка, дежурството за обявяване и реализирането на надзор върху разходването на бюджетните средства по отбранително-мобилизационната подготовка, разясняват от пресслужбата на Министерски съвет.

Такива инспекции са част от отговорностите на държавното управление. Те се правят от време на време по одобрен проект от Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките към Министерския съвет. Планът за 2018 година е одобрен на 28 февруари.

По-рано през днешния ден "24 часа " заяви, че министър председателят е наредил инспекция на бомбоубежищата. Според информацията на изданието заповедта цели тест дали в София има задоволително места за укриване на популацията при положение на офанзива и дали те покриват всички нужни условия. От изданието съобщаваха също, че е подреден и обзор на проекта за деяние във военно време.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР