Министерският съвет на Република България прие Решение, относно предложение до

...
Министерският съвет на Република България прие Решение, относно предложение до
Коментари Харесай

Служебният кабинет одобри закупуването на още 8 самолета F-16 Block 70

Министерският съвет на Република България одобри Решение, по отношение на предложение до Народното събрание за приемане на Проект за капиталов разход „ Придобиване на нов вид военен аероплан “ - втори стадий. Това заяви Правителствената осведомителна работа.

Основната задача на Проекта е да сътвори условия за реализация на втория стадий по придобиване на нов вид военен аероплан за потребностите на Въоръжените сили на Република България.

С придобиването на още 8 броя самолети F-16 Block 70 ще се обезпечи опция за ефикасна подготовка на летателните екипажи, ще се покачат съществуващите качества на изтребителната авиация и ще се изградят нови качества, които ще разрешат осъществяването на необятен набор от задания в народен и групов формат.
Реализацията на втория стадий на плана за нов вид военен аероплан ще разшири обсега на качествата, които ще бъдат реализирани с придобиването на първите 8 самолета и ще разреши реализиране на спомагателни качества.

С доизграждането на една ескадрила многоцелеви изтребители F-16 Block 70 ще се основат условия за осъществяване на условията на НАТО за оперативна и софтуерна съгласуемост и за разширение на приноса на българската страна към груповата защита на Алианса.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР