Министерският съвет на Република България на основание чл. 22, ал.2,

...
Министерският съвет на Република България на основание чл. 22, ал.2,
Коментари Харесай

Правителството прие проект за инвестиционен разход в сферата на отбраната

Министерският съвет на Република България на съображение член 22, ал.2, т.11а от ЗОВСРБ одобри решение за приемане на план за капиталов разход " Придобиване на 324 мм самонасочващи се торпеда А244 Mod.3 за тритръбен уред В 515/3 за многофункционалните модулни патрулни кораби ".

Документът е създаден в сходство с член 27, т.8а от ЗОВСРБ като в него са показани нуждата от придобиване на торпеда А244 Mod.3 и прогнозните финансови средства, нужни за реализация на плана, оповестиха от държавната осведомителна работа .

Торпедата са главно въоръжение на корабите, които се получават по подписания през 2020 година контракт с предмет " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “. Патрулните кораби са основополагаща единица, върху която се образува бойната мощност на Военноморски сили.

Защитата на морския суверенитет от подводен съперник се обезпечава извънредно дейно посредством потребление на торпеда, чиято зона на влияние разрешава бързо и тъкмо противопоставяне на закани от подводници в националните морски пространства и има сдържащ резултат във връзка с евентуалните агресори. Торпедата са главно средство за поразяване на противниковите подводници.

С реализацията на плана ще се обезпечи боеспособността на новопридобиваните кораби и ефикасното им потребление както в народен, по този начин и в съюзен формат. Това ще докара до осъществяване на поетите съюзни задължения на Република България във връзка с груповата система за сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР