Министерски съвет одобри допълнителни разходи в размер на 31 млн.

...
Министерски съвет одобри допълнителни разходи в размер на 31 млн.
Коментари Харесай

Одобриха плащането на първата вноска за осемте самолета F-16

Министерски съвет утвърди спомагателни разноски в размер на 31 млн. лв. по бюджета на Министерство на защитата. С част от парите ще бъде платена първата вноска по закупуването на осемте нови самолети F-16, както и съпътстващи разноски за образование и поддръжка. 

" Министерският съвет на Република България одобри разпореждане, с което се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година ", оповестиха от държавната пресслужба. 

" С признатия акт се обезпечават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата в размер на 31 110 457 лв., нужни за възнаграждение на първата вноска по интернационалните контракти BU-D-SAD и BU-P-LBC за придобиване на 8 (осем) нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските Военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за систематизиране на информация - взаимна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение ", става още ясно от оповестеното решение, взето по време на постоянното съвещание на Министерския съвет в сряда. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР