Министерски съвет обяви началото на процедури за концесия на няколко

...
Министерски съвет обяви началото на процедури за концесия на няколко
Коментари Харесай

Правителството започва още процедури за концесии на плажове

Министерски съвет разгласи началото на процедури за концесия на няколко плажа. Това са " Камчия - Север " 3, 4 и 5 в комплект, Варненският " Кабакум - юг " и морски плаж " Червенка ", община Созопол.

Към момента съгласно регистрите на Министерство на туризма въпросните плажове са чартърен. Последният кабинет на премиера Бойко Борисов обаче е мощно деен в отдаването на плажовете на концесия за идващите 20 години, като през предходната години броят на процедурите е над 30. През тази търговете не престават интензивно.

С плаж се снабди още веднъж и обвързвано с водача на ВОЛЯ Веселин Марешки сдружение, като малко по-късно той поддържа плана за нова конституция на ГЕРБ, без да го е чел.
Колко се търси
Предлага се срокът на всяка от концесиите този път да е 15 години. Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за " Червенка " е 12.6 хиляди лева без Данък добавена стойност, за " Кабакум - юг " - 86.1 хиляди лева, а за " Камчия Север 3 ", " Камчия - Север 4 " и " Камчия - Север 5 " - 32.2 хиляди лева " Размерът е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия ", изясняват от Министерския съвет.

Наемател на въпросните елементи на Камчия със заповед от май 2019 година " Фонд Мира ", благосъстоятелност на " В еър " на Полина Карастоянова и Румен Христов. Компанията заплаща наем от 33 хиляди лева на година.
Mарешки и плажовете
Сега държавното управление търси и концесионер на " Кабакум юг " сред Варна и Златни пясъци. През есента на предходната година държавното управление даде на концесия " Кабакум север 2 " (14 638 кв. м.) на компания, обвързвана Веселин Марешки. Дружеството е " Булмедикс 2012 " - благосъстоятелност на досегашния народен представител от " Воля " и считан за дясна ръка на Марешки Андон Дончев. Проверка на " Капитал " откри, че седмица по-рано - на 27 август 2020 година Министерство на туризма е отдало другата част от плажа - " Кабакум север 1 " (обща повърхност 6 166 кв. м.) чартърен за 5 години на сдружение, представлявано от майката на Марешки - Веска Марешка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР