Министърът за Брекзит на Великобритания загатна, че премиерът Борис Джонсън

...
Министърът за Брекзит на Великобритания загатна, че премиерът Борис Джонсън
Коментари Харесай

Борис Джонсън иска от ЕС отлагане, ако няма сделка за Брекзит до събота

Министърът за Брекзит на Англия загатна, че министър председателят Борис Джонсън ще изпрати писмо на Европейски Съюз за отсрочване на Брекзит, в случай че няма съглашение до събота, написа " Гардиън ".

Запитан в парламентарната комисия за Брекзит към Камарата на общините на Англия дали министър председателят ще извърши Закона Бен, Стивън Баркли отговори, че държавното управление " ще се придържа към този текст ".

Според Закона Бен, в случай че английският парламент не реализира съглашение за Брекзит до 19 октомври, министър председателят би трябвало да написа на Европейски Съюз за отсрочване напускането на Общността до 31 януари 2020 година

Стивън Баркли също отхвърли да има някакъв проект за изпращане на второ писмо на Брюксел, с което да се изиска да се пренебрегне първото писмо, тъй като държавно управление не желае отсрочване на Брекзит.

Англия и Европейски Съюз възобновиха договарянията в сряда сутринта след дълги диалози, които приключиха през нощта.

Ако Джонсън не успее да реализира съглашение до уикенда, той ще влезе в конфликт с депутатите, които ще изискат да съблюдава Закона Бен и да изиска отсрочване, което министър-председателят на няколко пъти отхвърли.

По-рано този месец държавното управление разгласи пред шотландски съд, че министър председателят е приел, че няма избор с изключение на да изпратят писмо. Но на няколко пъти от държавното управление оповестиха, че министри са разкрили метод за заобикаляне на закона. Министри намекнаха, че могат да изпратят второ писмо на Европейски Съюз, с цел да се разгласят срещу отсрочване на Брекзит.

В началото на септември Камарата на общините одобри законопроект за блокиране излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 октомври без договорка. Впоследствие и Камарата на лордовете гласоподава за отсрочване на Брекзит до 31 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР