Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна

...
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна
Коментари Харесай

Президентите на най-мощните бизнес организации идват у нас

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова се срещна през днешния ден с членове на Българската стопанска камара, на която показа целите на председателството и получи поддръжката на бизнес организацията.

„ Водени от волята, от желанието за положително съдействие и разговор в границите на страната с всички работодателски, браншови организации и неправителствения бранш, направихме над 30 публични разисквания на целите на Българското председателство. Предстоят още доста нови срещи и полемики, с цел да получим противоположна връзка от вас “, съобщи министър Павлова пред представителите на БСК.

Тя акцентира, че сме дали доста значима поръчка – Българското председателство да остане в историята освен с това, че е първо за нас. По тази причина България ще работи за повече единение, повече взаимност, повече сигурност и непоклатимост в Европа, каквато през днешния ден ни е нужна повече от всеки път.

„ Правим тази поръчка и с протегната ръка към нашите сътрудници и другари от Западните Балкани “, уточни министър Павлова. Тя добави, че би трябвало да повярваме в себе си и в нашите цели. „ Да покажем, че сме тези, които могат да дадат баланс, бъдем мост сред Европейски Съюз и да дадем европейската вероятност за Западните Балкани, да бъдем сигурният и благонадежден сътрудник на Европа “, сподели още министър Павлова.

По време на срещата с нея членове на БСК дадоха съответни оферти за съдействие и партньорство в името на сполучливо първо Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

В името на националната идея би трябвало да се обединим и да сме единни, безапелационни бяха изявленията по време на срещата. Изпълнителният ръководител на БСК Божидар Данев уточни значимите събития от календара на Българското председателство, които се провеждат благодарение на камарата.

„ Сред тях е срещата на Съвета на президентите на членовете на Business Europe, която ще се организира през май 2018 година Тогава в София ще дойдат 40 президенти на най-мощните бизнес организации в Европа, с цел да разискват проблемите с уменията на работната мощ и провокациите пред пазара на труда в изискванията на дигитализиране на стопанската система “, съобщи господин Данев. Той благодари на министър Павлова за цялата й поддръжка и за обезпечената опция резиденция „ Бояна “ да се употребява за форумите, проведени от БСК в границите на председателството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР