Министърът на земеделието Кирил Вътев не уважи искането за среща

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев не уважи искането за среща
Коментари Харесай

Кирил Вътев не се срещна с протестиращите земеделци, отговори им през медиите

Министърът на земеделието Кирил Вътев не почете настояването за среща с протестиращите земеделци. Вместо това им отговори през медиите, като съобщи, че настояванията им са неоснователнии.

“Абсолютно всичко по закон и по правилник е изпълнено. Този митинг е против българското и европейското законодателство ”, сподели министърът на земеделието. 

Исканията на протестиращите не са основателни

“Всъщност ние сме изпълнили много над техните претенции с тази спомагателна помощ за енергийни разноски, която сме внесли за нотификация през вчерашния ден или оня ден. Всичко, което по закон се поставя, е изплатено. Има една помощ за дребни преживни животни, за която сме качили показателен график преди 20 дни. Тя ще се изплати от на следващия ден до понеделник “, добави той.

По думите му България е извоювала 30 000 евро над допустимия предел от 250 000 евро, който е поради войната в Украйна

“И това е еднократна помощ ”, сподели още Кирил Вътев. “Тази помощ най-големите са взели още през 2022 година, само че тя е еднократна за целия интервал. До момента няма правилник, който да е за 2023 година, има за 2024 година ”

С другите четири погранични страни – Полша, Унгария, Словакия и Румъния, направихме диалог на последната среща в Брюксел, че ще настояваме за 2024 година да има още веднъж помощ за войната в Украйна, съобщи Кирил Вътев.

За апела на протестиращите да си подаде оставката, той разяснява, че това не е лицето на българското земеделие и отглеждане на животни

„ Тези, които са на пазара, които съумяват на пазара, не са тук. Ако разгледате по-отблизо фрагментите, ще видите, че има лица на хора, които нямат нищо общо със земеделието “, съобщи министърът на земеделието.

Той отхвърли да има продажба на земеделска земя през 2025 година

Още вести четете в категорията България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР