Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура за

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура за
Коментари Харесай

Кацаров сезира прокуратурата за твърдение на Борисов за годността на ваксините

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура за изказванието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от неделя, че " ваксинират популацията с ваксини с изминал период на валидност ".

Кацаров показва в сигнала, че това е подправена вест и разпространяването ѝ е публично рисково действие, тъй като Борисов е някогашен министър председател и водач на партия и думите му могат да повлияят на решенията на доста хора.
 Радев: Борисов да каже за какво саботира имунизацията против ковид, не ми е до него Радев: Борисов да каже за какво саботира имунизацията против ковид, не ми е до него
Г-н Борисов да каже за какво саботира имунизационния развой (бел. ред. - против COVID-19), за какво приказва лъжливо. Това сподели президентът Румен...

" “Фалшивата вест, че се ползват ваксини с изминал период на валидност може да провокира паника у популацията и да накара доста хора да се откажат от имунизация, което ще засегне по неподходящ метод здравето и да коства живота на неустановен брой наши сънародници.

Считам, че действието е с висока степен на социална заплаха и поради това, че е направено в разгара на епидемиологична вълна на разпространяване на Covid-19, съставлява опасност за националната сигурност на страната ", се показва в сигнала.

Затова Кацаров упорства прокуратурата да извърши инспекция на изнесените обстоятелства и условия и да предприеме плануваните от закона ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР