Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е сключил във вторник (30

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е сключил във вторник (30
Коментари Харесай

Здравното министерство се надява на 2.7 млн. теста за учениците след седмица

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров е сключил във вторник (30 декември) за доставка на 2.7 млн. щадящи проби с проучване на слюнка за учениците, които се чака да дойдат до 9 декември. Това съобщи той на брифинг в отговори на въпроси към проблемите за връщането в клас на учениците от пети до дванайсти клас.

Здравният министър съобщи, че до момента в България са доставени към 1.5 млн. щадящи проби само че имало и такива, които са поръчани, само че не са пристигнали в страната. Справка на " Дневник " в поканите до компаниите за доставка на проби до 22 ноември сочи, че до момента са търсени общо 1.9 млн. проби. Вече доставените са значително употребявани и дребното останали количества са планувани за дребните възпитаници до 10 декември.

" Имаме по предходна социална поръчка отпреди две седмици 600 хиляди теста, от които 200 хиляди са налични в склада, само че 400 хиляди не са пристигнали ", разгласи здравният министър. Добави, че съгласно диалозите му с доставчика на забавените проби повода е, че пратките са арестувани на разнообразни митници в Европа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР