Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев направи обръщение към работещите в

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев направи обръщение към работещите в
Коментари Харесай

Кирил Ананиев поздрави медицинските работници по повод Световния ден на здравето

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев направи послание към работещите в системата на българското опазване на здравето във връзка Световния ден на здравето - 7 април.

Пубикуваме обръщението му към медицинските експерти без редакторска интервенция:

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ, ЗЪБОЛЕКАРИ, ФАРМАЦЕВТИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ Пожарна охрана ЗДРАВНИ ГРИЖИ И РАБОТЕЩИ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,

Поздравявам ви във връзка 7 април - Световния ден на здравето и празник на всички вас, работещите в системата на българското опазване на здравето.

Убеден съм, че посрещате този празник със смесени усеща, тъй като постоянно оценката за труда ви и това, което стои зад нея, не са съпоставими.

Разбирам аргументите за справедливия ви яд, зародили надалеч преди момента, в който ми бе поверен актуалният пост. Уверявам ви, че от този момент до момента вашите желания са моите най-важни задания. Срещнах се персонално с доста от вас, очертахме идните стъпки за деяние в редица посоки. Готов съм да продължа работата по всички ваши обективни претенции, тъй като имам вяра, че проблемите се вземат решение в разговор. Имате моята дума, че в никакъв случай няма да огранича или спра, който и да е от вас, да показва свободно мнението си.

Наясно съм, че стресът е огромен. Пациентите ви гледат под лупа и всеки чака особено отношение, нямате задоволително време за околните си, не работите при най-благоприятните условия на труд, има дни, в които се занимавате повече с администрация, в сравнение с с медицина, само че все пак успявате. Вашият професионализъм е потвърден във времето и се демонстрира всекидневно.

За човек със здравословен проблем няма значение кой е министърът на опазването на здравето и какви промени организира той. За пациента съществувате единствено вие, той е във вашите ръце и това е единственото, което има значение. С всичко това ви споделям, че вие сте хората „ на първа линия “, вие сте водещият фактор, с цел да го има опазването на здравето. С това би трябвало да се гордеете.

За страдание все по-често сме очевидци на неналичието на почитание и почит към вас и работата ви. Сигурен съм, че подобрявайки изискванията на труд, ние ще спомогнем и за възраждането престижа на вашите специалности и публичното им самопризнание.

Направихме доста в тази посока, само че признавам, че има още какво да се желае, с цел да бъдете задоволени от избора си на специалност и да мотивирате младежите да следват образеца ви. Образованието по медицина в България е на високо равнище, медицинските ни университети са желани и от задгранични студенти. За да обърнем процеса, тъй че нашите експерти да остават тук и да не търсят реализация в чужбина, е належащо да си спомагаме.

Многократно съм подчертавал, че имате цялостната ми поддръжка. Днес, още един път ви убеждавам, че с екипа ми вършим всичко допустимо, с цел да реализираме и вашата, и на пациентите задоволеност. Без да създадем това, не можем да приказваме за положително опазване на здравето.

Не се отхвърлям от думите си, че безвремието в българското опазване на здравето завърши. За да продължим започнатото – да изведем българската здравна система на качествено ново равнище, би трябвало да разчитаме един на различен.

Пожелавам здраве, благополучие и шанс на вас и вашите фамилии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР