Министърът на здравеопазването издаде заповед за създаване на експертен консултативен

...
Министърът на здравеопазването издаде заповед за създаване на експертен консултативен
Коментари Харесай

Експертен съвет ще помага на бременни и родилки с коронавирус

Министърът на опазването на здравето издаде заповед за основаване на експертен съвещателен съвет от водещи експерти в региона на акушерството, гинекологията и неонатологията. Целта на съвета е да оказва здравна помощ на бременни и родилки, включително на инфектирани с COVID-19.

Съветът би трябвало още да събира, проучва, разисква и показва мнения по настоящи въпроси по отношение на оказването на здравна помощ и обслужването на бременни и родилки, включително инфектирани с COVID-19.

При нужда ще бъдат обсъждани разнообразни въпроси за разширение на експертизата и подкрепяне активността на експертните препоръки по обособените медицински специалности.

Експертният съвет ще подкрепя лечебните заведения в страната за нужната здравна помощ на бременни и родилки, обърнали се към тях, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„ Понякога се желае да се вземат решения доста бързо, с цел да могат всички лекари в страната да имат увереността, че във всеки един миг, когато имаме подобен проблем, ще могат да намерят рамо на експерт на най-високо равнище в страната и да разчитат на такава помощ “.

За ръководител на Съвета е избран проф. доктор Асен Николов от „ Майчин дом “, а членове са водещи акушер-гинеколози от цялата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР