Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пристигна тази вечер в

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пристигна тази вечер в
Коментари Харесай

Здравният министър в Перник заради нападнатата медицинска сестра

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев дойде довечера в МБАЛ „ Рахила Ангелова ” в Перник, с цел да се срещне с здравната сестра, която през вчерашния ден бе нападната и бита от пациент.

Пред публицисти той съобщи, че ще упорства в най-кратки периоди насилникът да бъде осъден.

Нападнатата здравна сестра в Перник е с тежка психическа контузия, заяви след срещата си с нея министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев. Той е уверен, че тя по никакъв метод не е провокирала експанзията.

„ Жената е извънредно травмирана. С комоцио е, има непълен водоравен нистагъм. Иначе няма животозастрашаващо положение. Но психическата контузия е доста тежка. Тя би трябвало да почива и да се разтовари. След това, съгласно мен, ще би трябвало да има и срещи с психолог ”, сподели Меджидиев, добавя БНР.

Министърът ще упорства в най-кратък период причинителят да бъде осъден.

„ Вече има доколкото знам пет наказани, тъй наречените насилници. За мен това закононарушение би трябвало да се криминализира. Това за мен е доста тежко закононарушение против хората, които се грижат за човешкия живот. Това е неуместно държание. Аз още на следващия ден ще се срещна с министъра на вътрешните работи и с министъра на правораздаването и ще коментирамв оптимално къс период на този човек да му бъде потърсена правосъдна отговорност и да бъдат взети решения ”, съобщи министър Меджидиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР