Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев и Андреа Мертето от фирмата

...
Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев и Андреа Мертето от фирмата
Коментари Харесай

Подписаха договора за медицинските хеликоптери

Министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев и Андреа Мертето от компанията снабдител на хеликоптери за незабавна помощ по въздух - Leonardo S.p.A, размениха протоколите по подписания контракт и свързаната с него документи за доставка на въздушните коли за спешна помощ.

Договорът е подписан на 27 март, сподели Меджидиев. Здравният министър благодари на представителите на „ Leonardo S.p.A “, че са се съгласили да понижат в началото препоръчаната от тях цена за хеликоптерите, както и за положените старания за поетия ангажимент първият хеликоптер да дойде в България на 15 декември 2023 година

„ Започва процедура по създаване на хангари за хеликоптерите ”, добави министърът и предложения специалистите от „ Leonardo S.p.A “ да споделят хрумвания за създаване на хангарите в България по сходство на тези в Италия.

Доставките на другите хеликоптери в България се планува да бъдат поетапно до 2026 година, като през идната година се чакат още два хеликоптера, през 2025 година – идващите два, а през 2026 година – последният, шести хеликоптер.

Цената на хеликоптерите е 113 438 000 без Данък добавена стойност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР