Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с комисаря

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с комисаря
Коментари Харесай

Вътрешният министър се срещна с еврокомисаря по хуманитарна помощ

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с комисаря по филантропична помощ и ръководство при рецесии в Европейска комисия Христос Стилианидис , оповестява от Министерство на вътрешните работи.

Двамата разискаха предлагането за изменение на Механизма за гражданска отбрана на Съюза.

Акцент в диалога била превантивната активност, груповите качества на Европейски Съюз и страните членки за реагиране при бедствия, обезпечаването на еластичност и успеваемост на административните процедури, като част от цикъла на ръководство на риска.

Министър Радев увери комисар Стилианидис, че България ще работи за създаване и използване на ефикасни механизми за повишение сигурността на жителите на Европейски Съюз. Той подчертал, че страната ни се е потвърдила, като пълновръстен член на Механизма за гражданска отбрана на Съюза, предоставяйки помощ на доста страни.

В срещата участваха основен комисар Николай Николов, шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, началникът на политическия кабинет Анжелина Тотева и представители на дирекция „ Европейски съюз и интернационално съдействие “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР