Министърът на вътрешните работи Валентин Радев да спре разпространението на

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев да спре разпространението на
Коментари Харесай

ДПС поиска МВР да спре разпространението на сувенири с Хитлер

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев да спре разпространяването на фашистки знаци у нас и да се заеме с организациите, които вършат фашистки шествия, изиска депутатът от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов по време на парламентарния надзор в Народното събрание през днешния ден.

Ибрямов зададе въпрос на Радев за фашистките организации у нас и какви ограничения взима Министерство на вътрешните работи, с цел да ги спре.

Депутатът от Движение за права и свободи цитира отговор на минитъра от отминал блиц надзор, в който Валентин Радев споделя, че в България фашистките организации са разпуснати и Министерство на вътрешните работи не събира данни за тях.

" Не одобрявам обстоятелството, че няма такива организации и вие не събирате данни за тях. За мен няма такива организации точно тъй като вие не събирате данни за тях ", сподели Ибрямов.

Депутатът напомни за Луков марш, чиито уредници са от БНС дефинира като крайнодесни националисти. Като техен съорганизатор е и младежкото Вътрешна македонска революционна организация, сподели Ибрямов.

" Към сегашния миг в Министерство на вътрешните работи няма получена информация за регистрирани партии или националсоциалистически организации, както и формирования, разпространяващи флагове на Хитлер и фашистки знаци. При констатиране на сходни дейности, ще бъдат подхванати всички ограничения от закона ", отговори министърът. Той увери, че при осъществяване на всеобщи мероприятия се подхващат всички нужни дейности до всеки съответен случай.

Ибрямов се възползва от правото си да зададе следващ въпрос и от трибуната на Народно събрание той сподели извадка от английска медия, в която се вижда, че на Слънчев бряг продават сувенири с лика на Адолф Хитлер.

" Не съм удивен от вашия отговор, не съм и очаквал и нещо друго. Господин министър, сътрудници, забележете: нацистки сувернири се разпростаняват в Слъчнев бряг. Извадка от английски вестник. Това е за вас, ще ви го подаря, популяризира се в България ", обърна се Ибрямов към Радев, а по-късно и към Валери Симеонов: " Вместо Ваши сътрудници министри да потушават децибелите по морето, да се обърне внимание, че има разпространяване на нацистки знаци. "

Ибрямов възропта и против проведеното от Български народен съюз- " Еделвайс " този уикенд шествие, наречено Български марш против Ньойския контракт.

" Ще оспорваме територии ли? Вчера Македония и България подписаха контракт - аджеба, да ви запитвам, Охрид наша територия ли е? Да желаеме от Организация на обединените нации да наложи нов международен ред? ", пита риторично Ибрямов.

" Имате право да говорите, каквото си желаете, длъжен съм да ви отговоря на въпроса, какъв брой и какви организации има в България и какво се подхваща. У нас такива няма ", настоя Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР