Министърът на вътрешните работи на Австрия Екарт Рац съобщи крайните

...
Министърът на вътрешните работи на Австрия Екарт Рац съобщи крайните
Коментари Харесай

Партията на Курц печели убедително изборите за Европейски парламент в Австрия

Министърът на вътрешните работи на Австрия Екарт Рац заяви крайните резултати от подадените в изборните бюра бюлетини на вчерашните избори за Европейски парламент.

В тях са взели присъединяване 51,6 % от имащите право на глас австрийци.

Категорична е успеха на Австрийската национална партия с 35,4 %, следвана от Австрийската социалдемократичен партия с 23,6 %, Австрийската партия на свободата получава 18,1 %, Зелените - 13 % и НЕОС - 8,1 %, осведоми Българска телеграфна агенция.

Предстои да бъдат преброени през днешния ден към 600 000 гласа, подадени по пощата от австрийците в чужбина или тези, които през днешния ден не са били на регистрационния си адрес. Тези австрийски жители съставляват към 20 % от гласувалите и по тази причина се чакат, въпреки и незначителни, промени. Разпределението на мандатите е както следва: Австрийската национална партия ще разполага в бъдещия Европейски парламент с девет депутатски кресла (две повече от досегашните), Австрийската социалдемократическа партия остава и в новия състав на Народното събрание с петима депутати, Австрийската партия на свободата губи един мандат и ще има трима депутати, Зелените също губят един мандат и ще изпратят в бъдещия парламент двама депутати, НЕОС остават с един представител в Европейския парламент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР