Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отхвърли обвиненията, че полицията

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отхвърли обвиненията, че полицията
Коментари Харесай

Маринов: Изключени са злоупотребите с достъпа до трафични данни

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отхвърли обвиняванията, че полицията може да злоупотреби с получения безотговорен достъп до телефони и интернет връзки, във връзка със закона за изключителното състояние, съобщи Българска национална телевизия.

Той увери, че достъпът е необходим единствено за случаи на нарушена карантина.

" Това се ползва единствено за локализиране, в случай че той се отклонил от карантина и естествено става по процедурата, която минава през арбитър. Няма заплаха да се злоупотреби с неприкосновеността на личността и свободното напредване, уверен е той.

Това се отнася към лица, които с безотговорното си държание заплашват останалите. Има формирани над 130 досъдебни производства против лица, които нарушават наложената им карантина. Наказанието не е малко - до 5 години отнемане от независимост и от 10 до 50 хиляди лв. санкция ", уточни Маринов.

Той съобщи още, че неслучайно мярката за въвеждане на КПП-та за стягане контрола върху разпространяването на ковид е била приложена в събота и неделя. Новата декларация, публикувана през днешния ден от Министерство на вътрешните работи, би трябвало да бъде предоставяна при прекосяването през въпросните пунктове.

" Оказва се, че огромна част от популацията не си е трансформирало сегашния адрес. С оглед да не се провокират опашки за смяна на тези адреси, ние въведохме в тази декларация " местожителство ", уточни той.

Декларацията се попълня собственоръчно.

Журналисти и юристи могат да минават със служебни карти. Работодателите би трябвало да дадат удостоверителен документ, че въпросният жител е на работа при тях. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР