Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с първо участие в

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с първо участие в
Коментари Харесай

Вътрешният министър с първо участие в Съвет Правосъдие и вътрешни работи

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с първо присъединяване в Съвет " Правосъдие и вътрешни работи " единствено три дни откакто встъпи в служба. Преди старта на съвещанието той организира къси диалози с задграничните си сътрудници, както и с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Еврокомисарят изрази предпочитание двамата да проведат двустранна среща-разговор във допустимо най-кратък период. Министър Стоянов и еврокомисарят Йохансон показаха предпочитание да продължат да работят със същия интензитет.

Вътрешният министър на България беседва и с Федералния министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер. Двамата разискаха тематиката за опазването на външните граници на Европейския съюз.

Министър Стоянов срещна австрийския си сътрудник с дейностите, които България подхваща в тази посока. “Борбата с незаконната миграция ще бъде приоритет за мен ", увери Стоянов. Той акцентира, че в работата си до момента като шеф на ГДБОП има опит и е добре осведомен с оперативната информация по тази тематика.

Българският министър още веднъж удостовери желанието на България за основаване на взаимна работна група с Европол, която да работи по противопоставяне на незаконната миграция и предложения Австрия да се включи в нея.

Министър Калин Стоянов беседва и министъра по миграцията на Швеция, която в този момент ръководи Съвета - Мария Малмер Стенергард, както и с испанският си сътрудник Фернадо Гранде-Марласка Гомес. Испания поема ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от 1 юли тази година.

Основни тематики на Съвет “Правосъдие и вътрешно работи " през днешния ден са Пактът за миграция и леговище, разискване на действието на Шенгенското пространство, както и битката с тероризма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР