Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има днес работна

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има днес работна
Коментари Харесай

Демерджиев заминава за Скопие заради честванията на Гоце Делчев

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има през днешния ден работна среща в Скопие. По време на диалозите ще бъдат разисквани организацията на идното отбелязване на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев, както и гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари.

В срещата ще взе участие и заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.

Служебният министър-председател Гълъб Донев към този момент организира телефонен диалог с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, в който двамата разискаха нуждата от умерено протичане на честванията.

Премиерите Донев и Ковачевски разискаха и случаите на престъпни прояви или закани против жители на Република Северна Македония с българско съзнание.

След побоя на Християн Пендиков, българският дипломат беше отзован от Скопие. Той няма да се върне, до момента в който София не види признаци за смяна, акцентира външният министър Николай Милков.

Министърът на външните работи на районен съд Македония Буяр Османи от своя страна разяснява, че ескалацията сред България и Северна Македония е от изгода за трети страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР