Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна с румънския

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна с румънския
Коментари Харесай

Иван Демерджиев обсъди присъединяването към Шенген с румънския си колега

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна с румънския си сътрудник Лучиан Боде в Букурещ. Сред главните тематики на диалог бяха присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, общи дейности по противопоставяне на незаконната миграция, както и улеснение на граничния трафик сред двете страни, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Двамата министри препотвърдиха общата цел на България и Румъния за присъединение към Шенгенското пространство още тази година, оповестява Българска телеграфна агенция. “Много е значимо да има разговор сред нас. Когато има разговор и съгласуваност, и стъпките към Шенген ще бъдат елементарно преодолени ”, сподели министър Боде. По думите му пътят ни към Шенген е дружно.

Приемането ни в Шенген е народен приоритет, съобщи министър Демерджиев. И увери, че ще има последователност в тази посока от всеки идващ кабинет.

Двамата разискаха и взаимни стъпки за противодействието на незаконната миграция. Министър Демерджиев срещна румънския си сътрудник с ограниченията, подхванати от нашата страна. Отбеляза, че напредва работата по концепцията му за работна група с Европол по противодействието на трансграничната престъпност, обвързвана с незаконната миграция. Той предложения представител на Букурещ да се включи в нея, а министър Боде изрази единодушие.

Министрите разясниха и ограничения за улеснението на трафика на граничните контролно-пропускателни пунктове сред двете страни. Демерджиев сложи акцент на значимостта на инфраструктурните планове, които ще оказват помощ за това.

Българска телеграфна агенция напомня, че министър Иван Демерджиев ще вземе присъединяване в Седмото издание на интернационалната конференция „ Форум за сигурност в района на Черно море и Балканите “, която се организира през днешния ден в Букурещ. В българската делегация са включени заместник-министър Венцислав Катинов и шефовете на Главна дирекция (ГД) „ Национална полиция “ и Групово дело „ Гранична полиция “ - основни комисари Атанас Илков и Росица Димитрова. Темата на главния панел на форума е „ Миграция и гранична сигурност: Нови провокации пред Европа “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР