Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще направи промени в

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще направи промени в
Коментари Харесай

Бойко Рашков започва кадрови промени в МВР, защото идвали динамични времена

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще направи промени в управителния състав на Министерство на вътрешните работи в околните дни, заяви той за БНР. Една от задачите им е политическият му кабинет да стане по-действен и по-енергичен. Смени ще има и измежду заместник-министрите.

Рашков показва, че никой не му постанова измененията, които прави в полза на работата, " не тъй като един или различен не ми харесва ". Той аргументира промените с това, че работещите в Министерство на вътрешните работи ги чакат много динамични времена.

" Вече има резултати от активността на районните структури, следва годишен разбор на тези резултати и въз основа на този разбор ще се вземе обективно решение за ръководителите на дирекции в страната ", сподели още Бойко Рашков. На база резултатите щяла да се даде оценка и на ръководители на националните служби и основни дирекции.

Ще се махат хора били близо до Бойко Борисов

" Трябва да се ускорят някои процеси в Агенцията за сигурност в нашата страна, на първо място кадровите решения. 6-7 месеца към този момент има хора, които са доста покрай тези, които бяха отстранени от управлението на Агенцията за национална сигурност, които бяха в дълготрайни отпуски до септември. Там останаха лица, тясно свързани с тези хора ", разяснява Бойко Рашков.

Министърът обръща внимание върху " придвижвания на лица, които са били доста покрай някогашния министър-председател " и даде образец с неговия консултант по националната сигурност Георги Кръстев, който е назначен като специалист в Бюрото за надзор на СРС, а неговата брачна половинка работи в ДАНС и " бди за спазването на класифицираната информация ".

Схемата за " Хемус " е по мафиотски пример

Бойко Рашков разяснява и бездействието при приемане на " една извънредно красноречиво говореща информация, че от една банка по някакъв доста чудноват метод се теглят пари в кеш, които отиват в незнайна посока ". " За мен не е загадка къде са отишли тези пари (предназначени за построяването на лот 5 на автомагистрала " Хемус ", б.а). Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват, надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, евентуално едни куфари и да заминат - я за Дубай, или някъде другаде ", показва министърът.

По думите му схемата е направено по мафиотски пример, като доста хора знаят малко, само че съвсем никой всичко. " Ние желаеме да разкрием истината, цялата истина и да стигнем до върха, до съответния етаж от властта ", акцентира Бойко Рашков.

Половината от чиновниците на Министерство на вътрешните работи не били служители на реда

При реформирането на Министерство на вътрешните работи той щял да прегледа и административния потенциал, с който разполага министерството. " Министерството от дълго време не е търпяло каквито и да е промени и сега е с голям състав от близо 50 000 души, от които по-малко от ½ са полицейски чиновници. В структурата на Министерство на вътрешните работи има служби, които не са чисто полицейски - те биха могли да бъдат отделени от министерството, без това да наруши функционалните благоприятни условия на това ведомство ", уточни още Бойко Рашков по отношение на идните промени.

Според него сходна промяна не изисква финансов запас. По мотив подозренията, че освобождението на чиновниците в пенсионна възраст може да блокира работата на Министерство на вътрешните работи, Рашков разяснява, че се всява непотребна суматоха. " Има искащи да постъпят в Министерство на вътрешните работи. Крачка обратно от тези по-възрастни чиновници, с оглед предоставяне на опция на младежите, ще бъде нещо доста позитивно ", е неговото мнение

Що се отнася до усъвършенстването на администрацията във ведомството, до края на тази година се чака да бъдат освободени към 350 души. По тематиката нямало съществени несъгласия със синдикатите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР