Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е взел под лично

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е взел под лично
Коментари Харесай

Сандански в епицентъра на уличната престъпност! МВР министър Б. Рашков взе под лично наблюдение разследването на палежите!

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е взел под персонално наблюдаване работата на полицията по следствието на палежите в Сандански,които тази нощ подвигнаха на крайник полиция, жандармерия и всички сили за установяването на поръчителите и подпалвачите, запалили персоналния автомобил на някогашния шеф на ръководството в курортния град Б. Щурков и камион 2 ремаркета и лек автомобил "Пежо " в гараж,собственост на майката на служителя на реда Ивайло Баладжанов. Огненият пъкъл, за който Struma.com заяви преди всички, изуми хората в града, останали потресени от дръзкото и безочливо закононарушение.

Защо през няколко минути,около 50,са горели колата на някогашния полицейски началник и служителя на реда Баладжанов. Какво е общото сред тях?,това е въпросът, който си задават мнозина. Щурков към този момент няма управнически функционалности в Сандански,той е шеф на сектора в Кресна, а Баладжанов не е на позиция, която може да основава врагове,свързани с работата му.

Общото е,че и двамата не са на власт сега. Факт е,че за Б. Щурков в Сандански не може да се каже неприятна дума, в качеството му на полицейски шеф. Не се е чуло да има някакви обязаности с кримиконтингента,нито пък да е нагазил надълбоко в нечии ползи. Затова палежът на неговата кола,джип Нисан, е непонятен.

Но случилото се изправя локалната полиция и ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград пред професионалното предизвикателство да се оправят този път с разкриването на закононарушението, зад което очевидно стои добре проведена тайфа, професионални подпалвачи. Палежите родиха и първите градски митове. Според една от тях зад палежите стои 1 килогам кокаин хванат преди време в село Лешницапред дома на Емил Първанов- Ембака.

Тази версия очевидно е комфортна за отклонение на вниманието, само че не е същинска,тъй като нито Щурков, нито Баладжанов имат нещо общо с акцията по задържане на дрогата. Разработката беше на РЗБОП Благоевград, които нямат нищо общо в полицията. Така че версията за дрогата отпада.

Пускат се някакви версии и за служителя на реда Баладжанов, само че няма да ги съобщим, защото към момента са в областта на слуховете.Така че следствието към момента е в "зоната на здрача ". Няма следи,няма улики,има записи на камерите в гаража на фамилия Баладжанови, само че дали ще се разпознаят лицата на подпалвачите е неразбираемо,както и поръчителя.

Факт е обаче,че станалото в Сандански разтревожи Министерство на вътрешните работи,градът се трансформира в епицентър на уличната престъпност, а палежите в този град са главния метод за възмездие и заплашване.Очаква се да дойдат и криминалисти от столицата,които да се включат в следствието, което е същинско предизвикателство към професионализма на локалните служители на реда. Ще разкрият ли закононарушението?!, това е въпросът,чийто отговор следва да се разбере. Очаквайте още детайлности към наглото закононарушение.

П. Костадинова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР