Министърът на външните работи Николай Милков заяви, че България няма

...
Министърът на външните работи Николай Милков заяви, че България няма
Коментари Харесай

Външният министър отговори на президента на Северна Македония за скандалното искане от България

Министърът на външните работи Николай Милков съобщи, че България няма да одобри никакви формулировки, които да отреждат на македонските българи статут друг от този на останалите конституционно приети елементи от нации в Република Северна Македония.

Милков отговори на президента Стево Пендаровски, който назова изтъквам „ скандално искане от България да бъде част от процеса на конституционните промени ".

" Не става въпрос за интервенция на България във вътрешните процеси в прилежащата ни страна. Ние в последна сметка първи я признахме като самостоятелна страна. Става дума за основаване на атмосфера на доверие посредством една градивна връзка, в случай че се реши, че такава е допустима. Но по наша преценка това е извънредно закъсняло и извънредно належащо - тъй че да вървим към едни пълноценни добросъседски връзки. Македонските българи би трябвало да получат най-сетне пълноправие във всяко едно отношение както в границите на конституцията, по този начин и по-късно, след конституционните промени в границите на законите ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР