Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба разговаря в

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба разговаря в
Коментари Харесай

Който не помага на Украйна, помага на Русия. Дмитро Кулеба беше изслушан в парламента

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба беседва в сряда с депутатите от парламентарната Комисия по външна политика . Преди да бъде изслушан от комисията, Кулеба, който е на тридневно посещаване в България, и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Ден по-рано Кулеба и с премиера Кирил Петков и министърката на външните работи Теодора Генчовска.

"Искам да кажа на всички, които са неуверени за помощта за Украйна: тези, които не ни оказват помощ през днешния ден, оказват помощ на Русия ", сподели Кулеба в Народното събрание.

"Когато става дума за военната помощ, би трябвало да взема поради вътрешно-политическата ви обстановка и да оставя това решение на Народното събрание и държавното управление, само че желая да кажа още един път: тези, които са неуверени, които приказват против оръжия и военно съоръжение за Украйна, те поддържат съветската експанзия и убийствата на нашите жители ", добави той.

Както по време на срещите си с други български публични лица, той още веднъж повтори, че Киев цени високо поддръжката, които България оказва на украинските бежанци.

Външният министър на Украйна уточни още, че българското държавно управление и парламент знаят какви са потребностите на Украйна. По думите му същият лист с претенции е даден на всички страни членки на НАТО.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска , която присъстваше на чуването, сподели, че въпросът за даването на военна помощ за Киев е бил разискван на срещата сред Кулеба и премиера Кирил Петков .

В специфична декларация от "Демократична България " настояха парламентарната Комисия по външна политика да разиска въпроса за даването на такава помощ по време на съвещанието си в сряда. То е планувано за 15ч.

По тематиката има импортирани две проекторешения - на "Демократична България " и ГЕРБ-СДС. Вече 20 дни обаче те не стигат до разискване в отрасловата комисия, като по-рано в сряда от "Демократична България " разкритикуваха забавянето.

По думите на ръководителя на комисията по външна политика Венцислава Любенова ( "Продължаваме смяната ") повода за отлагането е, че предложенията са върнати за доизясняване на механически законови детайлности.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР