Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба обяви в

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба обяви в
Коментари Харесай

Украйна приветства разговора Байдън-Путин като път към възпиране на Русия

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба разгласи в изявление за " Ройтерс ", че договарянията сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и съветския президент Владимир Путин са дали опция за " въздържане и деескалация ".

В първата реакция на почитан украински формален представител по отношение на видеоразговора сред Байдън и Путин през вчерашния ден, Кулеба приветства напъните на Съединени американски щати да слагат Русия на масата за договаряния .
 Байдън и Путин приказваха 2 часа с високи <a href=залози за Украйна " >
Байдън и Путин приказваха 2 часа с високи залози за Украйна

Байдън разисква диалога с европейските съдружници Макрон, Меркел, Драги и Джонсън

Ала той добави, че целта бил правенето на възпиращ пакет, който да предотврати всякаква по-нататъшна военна ескалация от страна на Русия .

Украйна и нейните съдружници в НАТО сигнализираха за напредването на съветски войски покрай границите на Украйна тази година, което провокира терзания, че тлеещият спор в Източна Украйна може да избухне в открита война сред двете съседки.

" Самият контакт служи като въздържане и деескалация ", увери Кулеба по отношение на вчерашния диалог, като добави: " Оценяваме решаващата дипломатическа ангажираност на Съединени американски щати в опитите да се върне Русия на масата на договарянията. "
 Англия даде обещание поддръжка за Украйна против експанзията на Русия
Англия даде обещание поддръжка за Украйна против експанзията на Русия

Обсъжда ограничения против Русия

Байдън през вчерашния ден предизвести Путин, че Западът ще наложи " безапелационни стопански и други ограничения " на Русия, в случай че Русия стартира нова атака против Украйна, до момента в който Путин изиска гаранции, че НАТО няма да се уголемява по-нататък на изток.

Кулеба управлява дипломатическите старания на Киев да притисне съдружниците за пакет от ограничения за въздържане на Русия да стартира нова атака. Русия отхвърли догатките за сходна офанзива като лъжливи и провокаторски, като в същото време упрекна Украйна и Съединени американски щати за дестабилизиращо държание.

Кулеба посочи, че бил убеден, че " Путин чу някои доста ясни и безапелационни сигнали по отношение на ескалацията на Русия по границата на Украйна и в района ".
 Съгласие сред Съединени американски щати и Германия:
Съгласие сред Съединени американски щати и Германия: " Северен поток 2 " стопира, в случай че Русия нападне Украйна

Байдън предизвести Путин за тежки наказания...

Украинският президент Володимир Зеленски ще беседва с Байдън на следващия ден .

Кулеба означи, че диалозите в четвъртък ще разрешат на двамата държавни глави да обсъдят по-нататъшни стъпки за въздържане на Русия и способи за възкръсване на четиристранните мирни договаряния сред Украйна, Русия, Франция и Германия по отношение на спора в Източна Украйна.

" Понастоящем, защото виждаме явна липса на конструктивност от съветска страна, главният приоритет е дейно използване на всеобхватния пакет за въздържане, с цел да се демотивира Русия от по-нататъшна военна ескалация ", посочи украинският първи посланик.

" Ние работим в тясно съдействие с нашите съдружници от двете страни на Атлантика, с цел да реализираме това ", уточни Кулеба.
 Пентагонът: Съединени американски щати поставят огромни старания обстановката с Украйна да не прерасне във война
Пентагонът: Съединени американски щати поставят огромни старания обстановката с Украйна да не прерасне във война

Същата е ситуцията и с Тайван, и в двата случая цел е дипломацията, не конфликт

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР