Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, който бе

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, който бе
Коментари Харесай

Дачич: Признаването на независимостта на Косово и членството в ООН са червените линии на Белград

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, който бе посетител на Молитвената закуска във Вашингтон, съобщи, че за Сърбия е доста значимо, че във Вашингтон и Брюксел правят оценка метода на Белград в разговора с Прищина като " градивен и виновен ", заяви Танюг. В изявление за радио " Гласът на Америка " Дачич акцентира, че " алените линии " на Белград са въпросът за признаването на Косово, т.е. въпросът за участието на Косово в Организация на обединените нации, и образуването на Съюз на сръбските общини.

Говорейки за Съюза на сръбските общини, Дачич посочи, че той е част от Брюкселското съглашение - " нещо, което е контрактувано " и изискване сърбите в Косово да се върнат в институциите.   

В отговор на въпрос за какво Сърбия не се е включила към глобите против Русия, Ивица Дачич сподели, че Сърбия е извънредно кардинална и осъжда нарушаването на териториалната целокупност, осведоми Българска телеграфна агенция.

Тук казусът е, че и Западът, и Изтокът не са задоволително кардинални, т.е. друго поясняват правилото за териториална целокупност, разяснява Дачич. Той обърна внимание на това, че на Запад считат, че би трябвало да се пази териториалната целокупност на Украйна, а " териториалната целокупност на Сърбия е един различен въпрос ".

На въпрос дали Сърбия ще вкара наказания против Русия, в случай че невъвеждането на наказания заплашва да й нанесе непоправими вреди, Дачич оцени, че Сърбия не е покрай такава обстановка сега.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР