Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи
Коментари Харесай

Османи в един глас с ВМРО-ДПМНЕ: В България е несигурно, не се знае какво ще поискат утре от нас

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи е удостоверил позицията на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, че България ще продължи да слага нови претенции във връзка с Северна Македония.

Това се споделя в известие на ВМРО-ДПМНЕ, цитирайки изказване на Османи в изявление за „ Франкфуртер алемайне цайтунг ”, за което осведомиха локалните медии, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Динамиката в българската политика е толкоз несигурна, че не се знае какво ще ни донесе утрешният ден. Сигурен съм, че България ще продължи да формулира нови претенции. Но за мен е значимо какво е в дневния ред на Европейски Съюз, нищо друго ”, споделя в изявлението министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

Според позицията на ВМРО-ДПМНЕ с изказванията си Османи е опровергал Ковачевски. В нея се споделя, че единствено преди месец, когато в Народното събрание на Северна Македония беше импортирано предлагането за отваряне на конституцията, Ковачевски е декларирал, че „ няма да има нови претенции, двустранните въпроси не са спънка за по-нататъшното осъществяване на изискванията за влизане в Европейски Съюз и няма да има ново несъгласие ".

" Когато Османи споделя истината, че България непрекъснато ще формулира нови претенции, той удостовери, че Ковачевски умишлено е излъгал на 18 август от Парламента на Република (Северна) Македония ”, написа в позицията на опозиционната партия. Според опозиционната партия „ нови пояснения и тълкувания не са нужни и всичко е кристално ясно, самото държавно управление е наясно, че прокарва български диктат и че българските претенции в никакъв случай няма да изчезнат ”, заради което са нужни промени. От ВМРО-ДПМНЕ дефинират изискването от преговорната рамка за участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз, което планува регистриране на българите в главния закон, като „ български диктат ” и отхвърлят да гласоподават измененията в конституцията, за приемането на които са нужни две трети от гласовете в Народното събрание. Без гласовете на опозиционната партия измененията не могат да бъдат признати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР