Министърът на външните работи на Китай предупреди, че протекционизмът може

...
Министърът на външните работи на Китай предупреди, че протекционизмът може
Коментари Харесай

Китай в ООН: Протекционизмът заплашва да предизвика световна рецесия

Министърът на външните работи на Китай предизвести, че протекционизмът може да провокира международна криза . Министърът се закани Пекин да остане хладнокръвен в комерсиалния спор със Съединени американски щати, осведоми Агенция Франс Прес.

" Уроците от Голямата меланхолия не би трябвало да бъдат забравяни ", акцентира Уан И пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" Митата и провокациите в комерсиалните разногласия, които раздрусват международните индустриални вериги и доставки, саботират интернационалния търговски режим , международната стопанска система и комерсиалния ред ", продължи министърът.
 Снимка 444984
Източник:

" Те биха могли даже да хвърлят света в криза ", предизвести външният министър.

Коментарите на Уан И са на фона на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

В петък редица медии оповестиха, че разногласието може още веднъж да ескалира, защото Доналд Тръмп обмисля фрапантни ограничения за блокиране на китайските компании на американските пазари и блокиране на вложенията на Съединени американски щати в Китай.

Уан И съобщи ясно, че Китай ще отвърне на всяка мярка.

Китай е зает да се разрешат разногласията по спокоен, разумен и сътруднически метод , Китай е подготвен да покаже самообладание и благосклонност, означи той.
 Снимка 444983
Източник:

Нека бъда явен: Китай е страна с 5000-годишна цивилизация , 1,4 милиарда трудоспособни и смели китайци, обширна територия от 9,6 милиона квадратни километра. Китай в никакъв случай няма да се огъне пред закани или да се подаде на напън, закани се дипломатът.

Издигането на стени няма да позволи международните провокации , акцентира той, имайки поради политиките на президента Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР