Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок заяви, че

...
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок заяви, че
Коментари Харесай

Германският външен министър: Да не се допуска разцепление сред западните сили заради Украйна

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок съобщи, че не би трябвало да се позволява разединение в Запада поради спор по отношение на оръжейните доставки за Украйна, съобщи ДПА.

"Нашето най-силно оръжие е и продължава да бъде единството ни ", сподели Бербок преди диалози с нидерландския външен министър Вопке Хукстра. По думите й е значимо да се устои на "всякакви външни опити за да бъдем разединени "

"Украйна знае какво вършим и каква е позицията ни ", съобщи тя и означи, че Германия е най-големият донор на Украйна, надминавайки даже Съединени американски щати.

"Ние поддържаме договарянията за пренос на газ. Загрижени сме за вложенията във възобновима сила и поддържаме Украйна при пандемията от ковид, като да вземем за пример доставяме ваксини ", сподели Бербок.

Украйна неведнъж е подлагала на критика немското държавно управление поради отхвърли му да ѝ доставя оръжия и е упорствала за прекъсване на противоречивия газопровод "Северен поток 2 " сред Русия и Германия.

Бербок акцентира, че общата цел на Запада остава отбраната на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

"Всяка по-нататъшна експанзия на Русия против Украйна би имала съществени последствия - в политическо, стратегическо икономическо и финансово отношение ", сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР